RITCS STAGETUBE CEMPER PODIUMTECHNIEK

StageTube: verhalen uit de podiumkunsten in woord en beeld

Nieuws

In de podiumkunsten wemelt het van fascinerende verhalen. Met StageTube wil CEMPER samen met Kunstenpunt en meemoo die verhalen in woord en beeld brengen. De woorden komen van de podiumkunstenaars, de beelden zijn het resultaat van de digitalisering van het podiumerfgoed uit Vlaanderen. 

De pilootaflevering van StageTube zoomt in op podiumtechnisch vakmanschap in Vlaanderen. In een tijd waarin theater zoals we het altijd gekend hebben 'on hold' lijkt te staan, richt dit verhaal de spots op deze innovatieve en vindingrijke mensen achter de schermen. 

CEMPER dook samen met expert Chris Van Goethem (docent op het RITCS School of Arts) in het rijke archiefsysteem van meemoo, op zoek naar de perfecte beelden om het verhaal uit te werken en te stofferen. Onderweg botsten ze op allerlei uitdagingen: hoe alle rechten klaren, hoe de weg vinden in het uitgebreide archiefsysteem en hoe alles in een verhaal gieten dat een breed publiek kan bekoren?

Lees hier verder:

Binnenkort word je deelgenoot in de zoektocht om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Verwacht dus nog enkele 'lessons learned' via de website.  

Bekijk hier alvast Chris Van Goethem over de technicus als 'mee-speler', met voorstellingsbeelden van Peter Pan (Music Hall).

© VRT, Music Hall, Michael Ramsaur (TAPS)

Deel dit