Vi.be

Sound Track door de ogen van de Professionele Bachelor

Verhaal

Dit waren de voorrondes en finales van Sound Track. Sinds 18 & 19 december zijn de 18 laureaten van Sound Track bekend. Maar hoe verloopt dat parcours juist, van meer dan 800 inzendingen naar 18 laureaten? De studenten van de Professionele Bachelor namen hun camera’s, en trokken erop uit om alles in beeld te brengen. Tijd voor een mooie throwback. (Bron: VI.BE)

Zelfs in een jaar waarin liveshows geen evidentie waren, schreef een ongelooflijk aantal artiesten zich in voor de tweede editie van Sound Track. Na een eerste schifting door de jury bleven er uiteindelijk 136 over die mochten aantreden in de voorrondes. De studenten van de Professionele Bachelor vroegen zich af hoe het er tijdens zo’n voorronde achter de schermen aan toe gaat, en namen een kijkje bij De Klinker Club.

Opvallend deze editie, was het feit dat verschillende artiesten weinig tot geen liveshows speelden voor hun deelname aan Sound Track. Een gedurfde zet natuurlijk, maar het was duidelijk dat niemand had stilgezeten tijdens de lockdowns. Onze jury werd verschillende keren weggeblazen door de fantastische performances. Om ook de persoonlijkheden achter de artiesten eens in de schijnwerper te zetten, maakten de studenten van de Professionele Bachelor deze prachtige video.
 

Dat spelen tijdens een Sound Track voorronde of finale een hele belevenis is, hoeven we je niet te zeggen. Maar ook voor het publiek is zo’n avond vol aanstormend talent uit alle mogelijke genres een hele belevenis. Zo stelden ook de studenten vast tijdens hun Vox Pop.

En dan is het eindelijk daar, het moment suprême, de finale. Hét moment om te shinen, en vooral ook je plek de verdienen in het Sound Track traject en een jaar lang begeleiding op maat te krijgen. In elke regio gaven de finalisten het beste van zichzelf, de studenten van de Professionele Bachelor  zakten af naar de Gentse Voo?uit en kwamen terug met dit geweldige sfeerverslag.

En daarmee komt een eerste fase binnen het hele Sound Track traject ten einde. Maar niet getreurd, voor de laureaten begint het nu nog maar! Zij krijgen een jaar lang begeleiding op maat, trekken begin februari op bootcamp met de crème de la crème van de Belgische muzieksector en treden zo in de voetsporen van onder andere Meskerem MeesColine & Toitoine en Rosa ButsiTo be continued!

Deel dit