Klaus RITCS Jochem Van Gool en Aurelie Van Overloop

RITCSers werken mee aan prijzenfilm 'Klaus'

Nieuws

RITCSers Jochem van Gool en Aurelie Van Overloop werkten beiden - als enige twee Vlamingen - mee aan de animatiefilm 'Klaus', geregisseerd door de Spaanse animator Sergio Pablos. De film viel meermaals in de prijzen op de Annie Awards, de Emmy's van de animatiefilm zeg maar. 

Alumni Jochem van Gool en Aurelie Van Overloop brachten bijna twee jaar door in Madrid om aan de animatiefilm ‘Klaus’ te werken: hij als lead animator, zij als lighting senior bij SPA Studio’s. "Ik had de teaser van de film gezien als student op het RITCS, en was helemaal in de wolken omdat opnieuw voor 2D gekozen was. Toen bleek dat de film nog gemaakt moest worden, heb ik de studio gecontacteerd en mocht ik op gesprek”, vertelt Aurelie. 

Op de Annies ging 'Klaus' met het merendeel van de prijzen aan de haal, zoals Best Feature, Best Character Animation en Best Storyboarding. Sergio Pablos, de regisseur van de film, heeft nog gewerkt als animator voor Disney. ‘Klaus’ werd gemaakt voor NETFLIX. 

Niet min om voor zo’n filmproject lead animator te zijn. “Tijdens mijn studie op het RITCS was ik altijd aan het tekenen. Ik vond het heel fijn dat het atelier op de Animatie-afdeling altijd open was voor iedereen, ook als je geen lessen had. Toen het tweede jaar modeltekenen had bijvoorbeeld, deed ik ook mee omdat ik elke kans om bij te leren met twee handen wilde grijpen”, besluit Jochem.  
 

Deel dit