Persvrijheid Difference Day RITCS

RITCSers maken animatiefilms voor persvrijheid

Verhaal

Ook dit jaar realiseerden onze Bachelors Animatiefilm de zogenaamde 'bumpers' voor Difference Day, het jaarlijks evenement van ondermeer de VUB en de Erasmushogeschool Brussel dat volledig in het teken staat van de 'Dag van de Persvrijheid'. De korte animatiefilms zullen de hele dag te zien zijn op het evenement dat op 3 mei digitaal plaatsvindt.  

In het kader van het vak 'Toegepaste Animatie' kregen onze studenten van de derde bachelor de opdracht om een reeks korte animatiefilms, bumpers, uit te werken voor een specifieke opdrachtgever. Ook dit jaar was deze opdrachtgever 'Difference Day', hét jaarlijks evenement dat de focus legt op de persvrijheid. 'Difference Day' bezorgde onze studenten een reeks quotes waar ze zelf mee aan de slag konden gaan. Het resultaat kan je zien vanaf vrijdag 1 mei op de website van 'Difference Day', maar wij mochten alvast onderstaande bumper met jullie delen. 
 

Over Difference Day

In 1993 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 3 mei uitgeroepen tot Werelddag van de Persvrijheid. Dit om het bewustzijn van het belang van persvrijheid te verhogen en regeringen er aan te herinneren hun plicht met betrekking tot de handhaving van het recht op vrijheid van meningsuiting op grond van artikel 19 van de in 1948 Universele Verklaring van de Rechten van de Mens te respecteren.

Ter gelegenheid van de Werelddag van de Persvrijheid organiseren de Vrije Universiteit Brussel, Université Libre de Bruxelles, Erasmushogeschool Brussel, IHECS, BOZAR en Evens Foundation  samen met andere partners, zoals EPC MPA, European Broadcasting Union, Bertelsmann, Europese Commissie, UNESCO, European Endowment for Democracy,  …, Difference Day.  Difference Day honoreert mensen, instellingen en organisaties die het verschil maken in het uitdragen en promoten van vrijheid van meningsuiting, zonder deze evenwel te verabsoluteren.

Omwille van de maatregelen die de overheid heeft genomen door Covid-19, zal het event dit jaar uitgezonden worden vanuit PILAR via de website van Difference Day

Meer info

Bumper Maxim Dierick

 

Deel dit