Radio @ MNM

Radiostudenten nemen MNM over

Nieuws

Luister je op nu dinsdag of woensdag tussen 23u en middernacht naar MNM dan hoor je studenten Radio aan het werk. Voor het vijfde jaar op rij slaan VRT-jongerenzender MNM en zes Vlaamse hogescholen namelijk de handen in elkaar voor hun studentenproject, Student Late Night.

Vanaf maandag 29 januari krijgen jonge mediastudenten zes weken lang een intensieve masterclass in de studio’s van de radiozender. Daarnaast zullen ze ook een radioprogramma maken onder de noemer Student Late Night. Dat wordt van maandag tot en met woensdag van 23 uur tot middernacht uitgezonden. Van maandag 5 tot en met woensdag 7 maart zijn de studenten van het RITCS aan de beurt. 

Rino Ver Eecke, nethoofd MNM over het project: "Bij de VRT moedigen we jonge talenten aan die hun eerste stappen in de media zetten. Daarbij gaan creativiteit en participatie hand in hand. Als jongerenradio is MNM het uitstekende platform waar jonge en aanstormende radiomakers terechtkunnen. We willen niet alleen luisteren naar die jonge mensen, maar ze krijgen ook de kans om zélf radio en online content te maken. Net zoals onze professionele radio-dj’s dat doen. De jonge radiowolven worden professioneel begeleid om al hun creativiteit uit te kunnen werken. Het is voor de studenten een eerste belangrijke ervaring waarbij ze écht meedraaien in de boeiende wereld van de radio. Ik ben razend benieuwd naar hun radioprogramma’s en wens hen nu al veel succes!”

Luister live

Onze studenten aan het werk horen? Naast op hun eigen radiozender XL Air kan je ze dus van maandag 5 tot en met woensdag 7 maart horen via MNM.be.

 

Deel dit