Take Care Open Air Cinema

Open Air Cinema!

Nieuws

Genoeg binnen zitten kniezen achter je miniscreen. Cinema RITCS, Pilar en UAB trakteren jouw hongerige, cinefiele ogen en oren alvast op drie Belgische filmparels. Take Care Open Air Cinema, een gratis openluchtcinema voor Brusselse studenten, compenseert het desolate binnenzitten met jouw nodige portie lichthartige harmonie op een groot buitenscherm.

Nood aan een moment van ontspanning in deze blokperiode? Omarm dit smakelijke filmgenot in afwachting van de echte heropening van de cinemazalen, en reserveer jouw gratis plek op een van de drie campussen. Elke vertoning steeds voorzien van een (over)enthousiaste inleiding. Dit project is mede mogelijk gemaakt door VGC.

Programma

Brabaconne

Brabançonne (25.05)

In “Brabançonne” komen een hoop eigenzinnige woorden samen: musical, komedie, Vlamingen en Walen. Dat kan alleen maar voor vuurwerk zorgen. Wanneer twee Belgische harmonies —weliswaar een Vlaamse en een Waalse— geselecteerd worden voor de grote Europese finale, begint er tussen de twee een bijna Darwiniaans gevecht: enkel de sterksten zullen overleven. Of is het toch de liefde die uiteindelijk overwint? Vincent Bal regisseert er guitig en grenzeloos op los in deze charmerende, luid schallende film. Screening in aanwezigheid van de regisseur.

Uitgesteld wegens slecht weer.

King belgians

King of the Belgians (27.05)

Een filmmaker krijgt van de koningin van België de opdracht een promotionele documentaire over haar man te draaien. Aan de hand van een strikt script en met regieaanwijzingen van een stel stijve, royale adviseurs, moet de film de bekwaamheid van de koning vieren en eenheid brengen onder het Belgische volk. Maar wie durft te opperen dat dat een waterdicht plan is, kon er niet verder naast zitten. Door lichtelijk surrealistische omstandigheden zullen de koning en zijn adviseurs gefilmd worden op een fantastische road trip doorheen de Balkan. Fictie en realiteit worden met een goede portie absurditeit vermengd en geserveerd op een prachtig gouden plaatje. Peter Van den Begin, als Koning Nicolas III, speelt steeds meer goedhartig dan heldhaftig, maar verovert toch met glans onze harten.  
 

Info & tickets

Les Barons

Les Barons (01.06)

‘In het leven wordt iedereen geboren met een stappenkrediet. Wanneer dat krediet op is, sterf je.’ Dat is zo om en bij de filosofie van de Baronnen, een Brusselse vriendengroep die het leven niet al te serieus neemt. Onder hen is Hassan (Nader Boussandel), wiens droom het is elke dag moppen te schrijven. Maar voordat hij die droom kan waarmaken, zal hij met een heleboel obstakels te maken krijgen. Enter het echte leven. Deze eerlijke komedie van Nabil Ben Yadir durft dieper in thema’s als racisme, vooroordelen en familiedrama’s te graven, zonder ooit op te veel weerstand te stoten. Lichthartig, maar nooit lichtvoetig raast “Les Barons” aan hoge snelheid voorbij, met Boussandel aan het stuur. De film zit daarbij ook vol met ingenieuze knipogen naar het vak.  
 

Info & tickets

In samenwerking met Cinema Ritcs en de Universitaire Associatie Brussel (UAB). Dit project is mede mogelijk gemaakt door VGC. 

Deel dit