Onderzoekersdag #2

Onderzoekersdag #2

Nieuws

Op 26 dinsdag februari 2019 vindt op het RITCS de tweede onderzoekersdag van dit academiejaar plaats. Verschillende onderzoekers geven in klas 8 een stand van zaken van hun onderzoek. Bert Beyens sluit de onderzoekersdag af in CINEMA RITCS met eenlecture-performance van Casting the Dwarf. Wens je de onderzoekersdag bij te wonen, geef dan een seintje aan Inge Pieters via kunstenplatformb@gmail.com.

Presentaties van onderzoekers

Van 14u tot 17u kan je in klas 8 terecht voor een reeks presentaties van onze onderzoekers.
 

 • Stand van zaken doctoraatsonderzoek “The Peace Treaty/ The Museum of Peace
  Ruud Gielens
   
 • Nieuwe dramaturgie in hedendaagse audiovisuele fictie
  Stand van zaken
  Rik D'Hiet en/of anderen
   
 • Doctoraatsonderzoek « Interdisciplinary Body”
  Stand van zaken
  Ira Goryainova

 

Lecture performance: Casting The Dwarf

Indien het zo is dat film kan gedefinieerd worden als de kunst van het (bewegende) menselijk lichaam in een (gekadreerde) ruimte, dan is “de verschijning van de kleine gestalte” altijd van buitengewoon belang. Meer dan eender welke menselijke verschijning reveleert de dwerg de politiek van zien/gezien worden. Bij dwergacteurs is dit altijd een van de belangrijkste problemen geweest: altijd gecast te worden, eerst en vooral als dwerg. Peter Dinklage heeft vedettestatus verworven (Emmy en Golden Globe voor zijn rol in Game of Thrones), nadat hij eerder ook in Station Agent en Living in Oblivion was opgemerkt.

Casting the Dwarf: Hunky Dory gaat over een fascinatie voor ons lichaam, aan een interesse voor de extreme kijkobsessie van de moderne mens en aan een behoefte om menselijke beeldvorming beter te begrijpen.

19:00
CINEMA RITCS
Lecture-performance Casting the Dwarf : Hunky Dory
Bert Beyens
Meer info

Deel dit