Luistertip: deze RITCSers zijn met hun podcast genomineerd voor de NTR Podcastprijs

Luistertip: deze RITCSers zijn met hun podcast genomineerd voor de NTR Podcastprijs

Nieuws

Radiostudentes Tinneke Van Ransbeeck en Pauline Augustyn zijn allebei genomineerd voor de NTR podcastprijs! Maar liefst zestig makers hebben een productie ingezonden voor de NTR Podcastprijs! Uit alle inzendingen zijn tien genomineerden geselecteerd: vier uit Vlaanderen en zes uit Nederland. Vind je de podcasts van onze RITCSers prijswaardig dan kan je tot vrijdag 24 juni stemmen op hun werk via de website van NTR.

Beluister: Stormjager - Tinneke van Ransbeeck (RITCS Brussel)

Een audiodocumentaire over drie Nederlanders die regelmatig gaan jagen… op onweer en tornado’s. Moeder natuur laat zich niet inperken, maar ze laat zich wel fotograferen en meten. En dat is wat Maickel, Nikkie en Simone doen. Wat heb je nodig voor die jacht en hoe zorg je ervoor dat je zelf niet tussen zes planken terugkeert?

Beluister: Le village des fous - Pauline Augustyn (RITCS Brussel)

Een dorp wordt in 1951 getroffen door een onverklaarbare gekkenplaag, wat was daar aan de hand? Deze gedramatiseerde documentaire is gebaseerd op de waargebeurde gebeurtenissen in Pont-Saint-Esprit in 1951.

Pauline Augustyn ging na het behalen van haar diploma Taal- en Letterkunde aan de UGent alsnog voor haar kinderdroom: radiomaakster worden. Op Instagram kan je haar vinden in de gedaante van ‘luister.luik’ waar ze must hear podcasts tipt aan de hand van zelfgemaakte collages.

Deel dit