Los Veo Daniel Granados

"Granados tekent voor geëngageerde topfictie!"

Nieuws

In 2016 mocht alumnus Daniel Granados de Wildcard Fictie in ontvangst nemen voor zijn bachelorproef 'Yibril' op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het VAF aan jonge, beloftevolle makers en is goed voor zo'n 60.000 EUR aan productionele ondersteuning. Vandaag is Granados terug met een nieuwe kortfilm over migratie: 'Los Veo'. "Granados tekent voor geëngageerde topfictie en heeft een groot talent voor persoonlijke drama’s: we zouden hem zo een tweede VAF Wildcard gunnen" aldus Kortfilm.be.

"Je hebt van die kortfilms die zo goed zijn dat ze een langspeelfilm verdienen. ‘Los Veo’ is er zo een. Na zijn bachelorfilm ‘Yibril’, waarmee hij een VAF Wildcard won, kiest de Hondurese regisseur José Daniel Granados opnieuw voor een verhaal over migratie. Deze keer aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in Mexico, waar een diepmenselijk drama van een jonge vader zonder geld en een zieke dochter zich ontvouwt.

Een Mexicaanse mensensmokkelaar die noodgedwongen zelf een migrant wordt. Het is de bittere pil die Alejandro moet slikken wanneer de ongure business hem te weinig inkomsten biedt en een vlucht naar de VS de enige kans op redding is. Zijn twijfels doen hem in ongenade vallen bij zijn baas. Victor, een vriend en vertrouweling, kan hem bovendien geen geld blijven lenen. Alejandro’s zieke dochter Gabriela heeft continu medicatie nodig en voor haar wil hij geen enkel risico nemen. Helaas beleeft hij de ene ramp na de andere: bij een laatste smokkelopdracht met een koelwagen loopt alles mis."

Lees verder op kortfilm.be

Kijk op RITCS ONLINE: 'Yibril'

'Yibril', de bachelorproef van Jose Daniel Granados, kan je bekijken op RITCS ONLINE. 'Yibril' vertelt het verhaal van Gabriel, een Spaanse straatartiest die problemen heeft met de politie, en Hala, een Syrische vluchtelinge die vastgehouden wordt door smokkelaars. Gabriel vindt een rinkelende telefoon in een vuilnisbak in Brussel. Aan de andere kant van de lijn smeekt Hala hem om hulp. Ze ontdekken dat ze zich eigenlijk niet ver van elkaar bevinden en Gabriel gaat op zoek, in de straten van Brussel, naar Hala, om haar te helpen.

Met zijn bachelorproef ‘Yibril’ won Daniel de VAF Wildcard op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven. Daniel vertelt in een interview aan Cinevox meer over zijn project: "De volledige crew van ‘Yibril’ is samengesteld door studenten uit het derde jaar van het RITCS. Allemaal mensen met passie voor film die dit project tot een hoger niveau hebben gebracht. Silvian Hettich (DOP) en Urszula Mieszkielo (Montage) hebben dit werk ingediend als hun afstudeerproject."

Kijk op RITCS ONLINE 

Deel dit