Lichting regie 2020

Dit is onze lichting Regie 2020

Nieuws

Elk jaar studeert een nieuwe lichting makers af aan het RITCS School of Arts. Het slotfestival LICHTING RITCS zal dit jaar integraal digitaal plaatsvinden, maar daarom niet minder feestelijk. Vanaf november wordt elke week een andere afstudeerrichting in de virtuele schijnwerpers gezet om de eindwerken van de makers van morgen voor te stellen aan het brede publiek. In de week van 16 november focussen we  met LICHTING RITCS op de werken van onze studenten Regie (Fictie).

 

VRAAG JE LOGIN AAN

ONTDEK DE WERKEN

LICHTING REGIE-FICTIE 2020

De verschillende gezichten van eenzaamheid. Dat lijkt de rode draad te zijn in de werken van onze masters Regie. De class of 2020 bestaat uit Hyun Lories, Petronella Van Der Hallen, Vincent Groos, Christophoros Papadacis, Charlotte Zweers, Ammen Ogendengbe, Jordan De Deken, Cato Van Passel, Stijn Van Kerkhoven, Pieter Frère, Michiel Venmans en Walt Bladt.

 

VRAAG JE LOGIN AAN

ONTDEK DE WERKEN

PEtronella O

"Ik had nooit kunnen denken dat ik in een operationele gevangenis zou mogen filmen"


Met haar masterproef 'O' probeert Regiestudent Petronella Van der Hallen samen met haar crew de levens vast te leggen van de mannen achter tralies en hun verhaal in een ander, evenwichtiger perspectief te plaatsen. Ze werkte daarvoor samen met de gevangenis van Beveren. Het festivalparcours van haar masterfilm nam alvast een mooie start op afgelopen Film Fest Gent. 

Lees het artikel

Bekijk het werk

Kortfilm.be ging in gesprek met masterstudent Hyun Lories

Kortfilm.be: "De Brusselse filmmaker Hyun Lories werd met zijn film geselecteerd voor Film Fest Gent en Kortfilmfestival Leuven. 'Versailles' speelt zich niet af in Frankrijk, wel in de sociale woonwijk in Neder-Over-Heembeek waar de zussen Sanaa & Rana opgroeien. Als jonge maker ademt Lories iets inherent bruxellois, maar gelukkig vermijdt hij tegelijk ook Brusselse stereotypen. Een gesprek!"

Bekijk het interview

Bekijk het werk

Hopsa

"Met 'Hopsa Heisasa' vertel ik mijn eigen verhaal, in een magisch-realistisch jasje"

Als de eenzame Willem 'Hopsa Heisasa' zingt, vergeet hij even de wereld om zich heen. De kijker ook, die na verloop van de gelijknamige film helemaal mee kan zingen. "Met 'Hopsa Heisasa' vertel ik mijn eigen verhaal, in een magisch-realistisch jasje", aldus Regiestudent Vincent van den Ouden. 

Lees het artikel

Bekijk het werk

Deel dit