Podcastfestival 2022

Alumni en hun podcasts in de prijzen op de eerste editie van het DS Podcastfestival

Nieuws

Op 2 april werden in Kursaal Oostende tijdens het DS Podcastfestival - zeer toepasselijk - de Oorkondes uitgereikt, de eerste Vlaamse podcastprijzen. Er werden 5 prijzen uitgedeeld, onder het toeziend oog van juryvoorzitter Wouter Deprez. Alumni Lise Bonduelle en Joris Van Damme vielen in de prijzen.

Alumna Lise Bonduelle mocht samen met Fien Dillen en Wouter Woussen één van die Oorkondes mee naar huis nemen voor het project 'Het Complot tegen de Waarheid'. (Foto: DS Podcastfestival) Het Complot tegen de Waarheid gaat op zoek naar de drijvende krachten achter complottheorieën. Van de historische jodenvervolging tot de 21ste eeuwse Breivik, de vaccin-ontkenners en QAnon. Waarom ontstaan complottheorieën en waarom zijn ze zo aanlokkelijk? Hoe kan je ze herkennen? En waarom zijn ze vaak gevaarlijk? In vijf afleveringen achterhalen de makers niet alleen hoe complotdenken werkt, maar ook wat je ertegen kan doen. Met onder andere HAI-onderzoeker Nathalie Van Raemdonck, VUB professor Ike Picone en rector van de UAntwerpen Herman Van Goethem.

In de categorie 'inzicht' won Joris Van Damme samen met Matthijs Van Mierlo, Peter Detailleur, Joris Van Damme en Thomas Gillis de Oorkonde voor de podcast Fichebak. Fichebak is een podcast die elke aflevering in de wereld van één sportterm duikt. Pitstop, penalty, duivenkot of kermiskoers, het kan allemaal aan bod komen. De makers gaan op zoek naar de strafste sportverhalen en de beste analyses. Ze praten met experten, met topsporters en met fans. Ze nemen je mee naar alle uithoeken van de sportwereld, maar ook ver daarbuiten.

Luister

Deel dit