Pok Pok playroom

Alumni Animatiefilm nemen prestigieuze Apple Design Award in ontvangst!

Nieuws

Alumni Animatiefilm Mathijs Demaeght en Esther Huybreghts hebben met hun app Pok Pok Playroom een Apple Design Award gewonnen. De Apple Design Awards gaan elk jaar naar winnaars die gedurfde, creatieve en onderscheidende ideeën tot leven brengen. Met hun vindingrijkheid, visie, stijl, toewijding en hard werk inspireren de ontwerpers en ontwikkelaars van deze bekroonde apps en games niet alleen hun collega’s in de Apple ontwikkelaarscommunity, maar ook de medewerkers van Apple.
 
Pok Pok is een educatieve app voor kinderen van 2 tot 6 jaar, speciaal ontworpen om de nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen te prikkelen. “De app is gebaseerd op het principe van “open-ended spel”, waardoor er geen sprake is van winnaars of verliezers of het scoren van punten. Het is simpelweg… digitaal speelgoed. Alle animaties zijn in 2D en werden met de hand geanimeerd. De geluiden zijn speciaal opgenomen om te zorgen voor een rustgevende, niet overstimulerende ervaring voor de kinderen. Tegelijkertijd was het ook heel belangrijk voor ons om Pok Pok te gronden in de realiteit - geen eenhoorns of zeemeerminnen of pratende dieren -, enerzijds om de magie van de alledaagse wereld weer te geven, anderzijds om te zorgen dat elke speler, jong en oud, zichzelf en zijn/haar/hun omgeving kan herkennen in Pok Pok. Dat zorgt voor een heerlijk diverse “cast” in alle huidskleuren en maten, gezinsconstructies, met alle abilities en disabilities van dien (al blijft het een voortdurend proces natuurlijk).”

De Apple Design Award 

Apple heeft 12 ontwikkelaars van over de hele wereld een Apple Design Award toebedeeld voor apps en games die de beste in hun klasse zijn. Met zes nieuwe categorieën worden ontwikkelaars van over de hele wereld onderscheiden voor hun innovatie, graphics en visuals, vermaak en plezier, inclusiviteit en maatschappelijke impact."

“Het werk van deze ontwikkelaars weerspiegelt
de sleutelrol die apps en games in ons dagelijks leven spelen."

“De Apple Design Award-winnaars van dit jaar tillen het niveau van uitstekende apps nog een stukje hoger. We feliciteren ze van harte, want ze hebben dit echt verdiend”, zegt Susan Prescott, Vice President of Worldwide Developer Relations bij Apple. “Het werk van deze ontwikkelaars weerspiegelt de sleutelrol die apps en games in ons dagelijks leven spelen. Stuk voor stuk kunnen ze dienen als het perfecte voorbeeld in elk van onze zes nieuwe categorieën.” 

Pok Pok Playroom is een speelse app vol schitterende animaties die je betovert met het weloverwogen ontwerp en de boeiende interacties. Dankzij de subtiele haptische effecten en mooie geluidjes biedt deze app, die aanspoort tot creatief denken en experimenteren, eindeloos plezier voor kinderen van alle leeftijden.

“Om enkele weken na het lanceren van Pok Pok een Apple Design Award te winnen is een fantastische pluim op de hoed van ons team. Het grootste deel van ons team zit in Canada, maar voor de eerste tientallen animaties kregen we ook hulp van Aagje Van Damme die eveneens een alumna is van de afdeling Animatiefilm,” aldus Esther Huybreghts.
 

Introducing Pok Pok Playroom

Deel dit