Infomomenten 2021-2022

infomomenten RITCS 2020

Volgend jaar studeren aan het RITCS School of Arts? Doorheen het jaar organiseren we verschillende infomomenten waarop we je graag meer uitleg geven over het RITCS en onze opleidingen. 

Naast de jaarlijkse SID-ins, organiseert het RITCS ook zelf verschillende evenementen om van dichtbij kennis te maken met onze opleidingen en werking. Zo kan je je informeren over onze studierichtingen aan de hand van opendeurdagen, open lessen, Instagram takeovers en culturele activiteiten. Deze infomomenten en activiteiten vinden voornamelijk plaats in het voorjaar. Je kan steeds het meest actuele overzicht raadplegen via onderstaande linken.

Infosessies studierichtingen

Wil je in september starten aan het RITCS School of Arts maar zit je nog met vragen over de richting, de vakken, de toelatingsproef of de lesweek? Tijdens de infosessies helpen onze docenten je graag verder. 
 

Aanbod

Infosessies studieparcours

Bij studeren kan heel wat komen kijken. Onze traject- en studiebegeleider staan samen met de collega's van BRIK en Stuvo klaar om je meer informatie te geven over je mogelijkheden op verschillende vlakken: van huisvesting en financiële ondersteuning tot hulp bij studieproblemen. 
 

Aanbod

Instagram takeovers 

Wil je weten hoe de RITCSers hun studententijd ervaren of wat de fijnste plekken in Brussel zijn? Onze studenten nemen regelmatig onze Instagram-account over, om je een kijkje achter de schermen te geven bij de verschillende opleidingen. Raadpleeg het overzicht om te zien wanneer jouw richting aan de beurt is en stel je vragen via de chat en de stories! See you @ritcs.school.of.arts on Instagram!

Aanbod

Open lessen

Krijg een impressie van het online studentenleven aan het RITCS School of Arts tijdens de open lessen. Schuif digitaal aan voor een open les Filmgeschiedenis, Literair Schrijven of Audiovisuele Actualiteit of woon een open repetitie van de studenten Drama bij.
 

Aanbod

Culturele activiteiten

CINEMA RITCS reserveert enkele zitjes in hun online cinema voor toekomstige studenten. Reserveer een gratis ticket voor de Brusselse film 'Cleo' gevolgd door een Q&A met regisseur Eva Cools of steek virtueel de grens over met de documentairefilm 'A New Shift' in samenwerking met het Ji.hlava Film Festival. Interesse in Radio? Neem dan deel aan de luisteravond!
 

Aanbod