CINEMA RITCS

CINEMA RITCS

CINEMA RITCS is de plek voor wie onze passie voor het witte doek deelt. Ontdek de programmatie van CINEMA RITCS in onze agenda of volg het programma op de voet via de Facebookpagina. (Foto: Jannes Callens - Kortfilm.be)

Gelegen in het bruisende hart van Brussel, in de Antoine Dansaertstraat vlakbij de Oude Graanmarkt, is CINEMA RITCS de huisbioscoop van het RITCS | Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound en dé ontmoetingsplaats voor de echte filmliefhebbers.

Uitgerust met de allernieuwste digitale filmprojectie-apparatuur en een magisch wit doek van maar liefst zeven meter breed biedt CINEMA RITCS met zijn 125 cinemazetels ruimte aan de beleving van de fascinerende wereld der bewegende beelden. Daarbij worden vele vertoningen vakkundig ingeleid door RITCS-docenten, filmmakers, cinefielen of andere voorname binnen- en buitenlandse gasten. Zo werkte CINEMA RITCS in het verleden samen met een reeks prachtige cinefiele initiatieven als het Offscreen Film Festival, Cinematek, Cinea, Cinemaximiliaan, Europalia, ...

Vertoningen

De vertoningen vinden plaats in CINEMA RITCS, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel. De vertoningen starten om 19u30. 

Tickets

Kassa: direct aan de ingang van Cinema RITCS
Openingsuren kassa: van 19u00 tot 20u15 op avonden met een filmvertoning
Tickets zonder korting: 5€
Tickets met korting: 3€ (voor studenten, alumni, werkzoekenden, senioren en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel)
Cinema RITCS-Abo zonder korting: 50€ (voor 15 vertoningen)
Cinema RITCS-Abo met korting: 30€ (voor 15 vertoningen) voor studenten, alumni, werkzoekenden, senioren en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel

Samenwerkingen

Cinéclub RITCS

De eerste maandag en dinsdag van de maand neemt de cinéclub van het RITCS de programmatie van de cinemazaal over.
Meer

Mondo Culto

Iedere eerste woensdag van de maand verwelkomt CINEMA RITCS de cinefiele vrienden van Offscreen voor een bijzondere cultklassieker.
Meer

Contacten 

Liesa Van Liedekerke
Coördinator CINEMA RITCS
liesa.van.liedekerke@ehb.be
cinema.ritcs@ehb.be

Wouter Hessels
Programmator CINEMA RITCS
wouter.hessels@ehb.be

Evi Cats
Voorzitter Cinéclub RITCS 
evi.cats@student.ehb.be

Cinema RITCS
Antoine Dansaertstraat 70
1000 Brussel

Ingang via het RITCS Café
Verdieping -1