Voorstelling: KORPS

Korpus
Data
,
20:00
,
20:00
Waar?
Oude refter - Campus Kaai - Nijverheidskaai 170 - 1070 Brussel
Prijs
Gratis
Reservatie
Reservatie verplicht
LICHTING - THEATER - BACHELORS

Een jaar lang werkten de studenten van Drama en Podiumtechnieken in de schaduw van de pandemie aan hun eindejaarsvoorstellingen. Verspreid over Vlaanderen en Brussel stelden ze het einde van dit parcours voor aan een intiem publiek tijdens LICHTING RITCS 2021. In september hernemen we enkele voorstellingen, voor een breder publiek. 

Over de voorstelling

“Ge moet verdwijnen, ontbinden, mest worden. Dat is wat gij moet doen. Gij en uw verhaal moeten de grond ingaan. Verdwijnen. Dat gaat u deugd doen.”

We wilden flikken spelen en zo geschiedde het. Er werden flikken gesproken en besproken. Hun woorden werden geknutseld tot theaterteksten. Er werden artikels  gelezen, veel artikels gelezen. Over Lamine Bangoura bijvoorbeeld. De naam van een lijk die niemand nog kent of zich herinnert.  

Zes spelers in kostuum, met een stem en een pistool, met een matrak en een kogelvrij vest, met elkaar en met een vraag, een vraag naar een antwoord.., naar verantwoording.., naar verantwoordelijkheid.

“Men legt me deze wereld uit aan de hand van een beeld. Dan zie ik in dat we bij de poëzie zijn beland: Ik zal nooit echt weten. Heb ik nog tijd om me er kwaad over te maken? Er is al weer een andere theorie. En zo loopt die wetenschap die mij alles zou leren, uit op de hypothese, die duistere helderheid van de metafoor, die onzekerheid die opgaat in het kunstwerk.”

~ Albert Camus

Credits

Regie
Tom Dupont

Concept & Spel
Suzanne Ceulemans
Kazanga Jonathan Linga
Lena Majri
John Niyibizi
Bartel Busschaert
Aymen Bouchou (wordt vervangen door Dante Dubois)

Zangcoaching
Eurudike De Beul
Kapinga Gysel

Technische ondersteuning
3de jaar podiumtechnieken

Productie
Merel De Coen

Met dank aan
Veerle Joos
Katrien Van Langenhove
Johanna Vanhaecke

Deel dit