TOONMOMENT: Transversaal Atelier

RITCS FUTURE NARRATIVES ONDERZOEK
Data
,
16:00
to
19:00
Waar?
Pianofabriek, Fortstraat 35, Brussel
Prijs
Gratis
FUTURE NARRATIVES

Van 27 tot en met 31 januari staat het RITCS een hele week lang in het teken van onderzoek. De focus van deze onderzoeksweek ligt op FUTURE NARRATIVES, verhalen van de toekomst.

In het kader van het Transversaal Atelier doken de studenten van de 2de Bachelor van het RITCS de stad in. Een toonmoment is altijd een voorlopig resultaat, van een artistiek onderzoek dat mensen, in al hun diversiteit en kwetsbaarheid, met welwillendheid bejegent. Een genereus moment. 

Transversaal Atelier is een marktplaats van ideeën, waar studenten (in dit geval alle studenten 2de Bachelor van het RITCS, zowel audiovisuele kunst als drama) kennismaken met een creatiepraktijk die vertrekt vanuit participatie. Een honderdtal studenten werken in kleine groepjes, onder begeleiding van 9 coaches, op diverse plekken in de stad Brussel. Het actieterrein kan een buurt zijn, of een lokale vereniging.

De inzet van dit atelier is niet langer specialisatie, studie van vakgebied en medium, of individueel auteurschap. Het gaat hier over het inzetten van verbeelding, om mensen te ontmoeten vanuit bekommernis en betrokkenheid. De studenten stellen hun interventies doorlopend aan elkaar voor, alle bezoekers van de figuurlijke marktplaats, de agora. Bereidheid om mee te denken over de positie van kunst in de samenleving is de enige pasmunt waarmee betaald kan worden.

 

Deel dit