Faust (1926) - Friedrich Wilhelm Murnau

Faust (1926) - Friedrich Wilhelm Murnau
Data
,
19:30
Waar?
CINEMA RITCS I Antoine Dansaertstraat 70 I 1000 Brussel
Prijs
3 EUR / 5 EUR
Reservatie
Reserveer je tickets via tickets.ritcs.be
CINEMA RITCS

Nederlands: Murnau’s FAUST (1926) staat nu bekend als één van de meest spetterende films die voortkwam uit het Duitse filmexpressionisme. Het acteerwerk is over-the-top en theatraal zoals we van stille film gewend zijn, maar Murnau vult het aan met spectaculaire special effects en ingenieus gebruik van een multiple-camera-setup. Juist hierdoor kostte de film extreem veel tijd om te maken en werd het een financiële flop. Indertijd waren critici not amused en kon Murnau zijn boeltje wel inpakken; inmiddels zien we FAUST als klassieker in het rijtje naast Murnau’s NOSFERATU (1922) en SUNRISE (1927). 

Doctor Faust is een ambitieuze alchemist op het Duitse platteland, die zijn ziel geeft aan de duivel om zijn macht verder te doen reiken. In deze film gebaseerd op het gelijknamige volksverhaal leert Faust de keerzijde van magie kennen en blijkt elk geluk dat hij beleeft van korte duur, mede doordat de Duivel elke mogelijkheid aangrijpt om hem te saboteren. 

Engels: Murnau’s FAUST (1926) is now recognized as one of the most iconic works of German expressionism. Its over-the-top acting, par the course for silent film, is supplemented beautifully with a variety of spectacular special effects and ingenious use of a multiple-camera-setup. This belies Murnau’s ambitious drive as a filmmaker, which caused FAUST to go over budget – and necessitate a very long shooting period. The film did not impress critics at the time, nor did it break even at the box office; Murnau had produced an outright flop. In contemporary times, however, we recognize FAUST as a masterpiece alongside Murnau’s NOSFERATU (1922) and SUNRISE (1927). 

Doctor Faust is an ambitious alchemist on the German countryside, who loses his soul to the devil after making a deal to further his power. In this film, based on the eponymous German folk tale, Faust learns that magical power has its downsides, especially because the Devil wastes zero opportunities to make Faust’s life hell. 

Faust (1926) - Friedrich Wilhelm Murnau 
116’ OV-EN 
Live muziek door Menno Buggenhout 
Classics  
Inleiding: Wouter Hessels  

Deel dit