Coronavirus & het RITCS School of Arts

corona RITCS

Meest recente maatregelen

Update 18.02.2021: Het gaat de goede kant op. Al enkele weken kunnen we op het RITCS School of Arts de essentiële praktijkvakken op een veilige en aangename manier op onze campussen laten plaatsvinden. Daardoor hangt er een fijne en creatieve sfeer in de wandelgangen. Nogmaals bedankt voor jullie volharding en inzet! 

Ook buiten onze schoolmuren klinken positieve geluiden op niveau van het hoger onderwijs. Indien de coronacijfers gunstig blijven evolueren zullen verschillende hogescholen vanaf 15 maart 2021 meer studenten toelaten op hun campus. Het gaat hier om hogescholen die op dit moment nog géén tot zeer weinig studenten toelaten op hun campus. Het RITCS valt niet onder deze aankomende versoepeling omdat wij als School of Arts reeds de essentiële praktijken op onze campus organiseren volgens de geldende sectorprotocollen. Hierdoor tikken we al tegen de maximum toegelaten campuscapaciteit aan

We doen dus vooral verder zoals de lessen nu reeds gepland zijn en blijven de geldende coronamaatregelen naleven op onze campussen en externe locaties. In overleg met de opleidingshoofden en planners waken we erover om voldoende praktijkervaring voor elke richting aan te bieden. Ondertussen blijven we de situatie verder op de voet volgen. 

Heb je eventuele suggesties over hoe we bepaalde zaken anders of beter kunnen organiseren? Aarzel dan niet om constructieve voorstellen voor te leggen aan jullie opleidingshoofden. Zij bekijken wekelijks de mogelijkheden met het planningsteam. 

Geniet dus vooral van alle praktijkervaringen die de komende weken gepland staan, maar houd het tegelijk veilig voor jezelf en voor de anderen. 

Het RITCS School of Arts is continu in overleg met de Erasmushogeschool Brussel. Het dossier kent een snel wijzigende evolutie. Gelieve de communicatie nauwgezet te volgen via ritcs.be/coronavirus en via je EhB-mail.