CINEMA RITCS

CINEMA RITCS

CINEMA RITCS is de plek voor wie onze passie voor het witte doek deelt. Ontdek de programmatie van CINEMA RITCS in onze agenda of volg het programma op de voet via de Facebookpagina. (Foto: Jannes Callens - Kortfilm.be)

Gelegen in het bruisende hart van Brussel, in de Antoine Dansaertstraat vlakbij de Oude Graanmarkt, is CINEMA RITCS de huisbioscoop van het RITCS | Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound en dé ontmoetingsplaats voor de echte filmliefhebbers.

Uitgerust met de allernieuwste digitale filmprojectie-apparatuur en een magisch wit doek van maar liefst zeven meter breed biedt CINEMA RITCS met zijn 125 cinemazetels ruimte aan de beleving van de fascinerende wereld der bewegende beelden. Daarbij worden vele vertoningen vakkundig ingeleid door RITCS-docenten, filmmakers, cinefielen of andere voorname binnen- en buitenlandse gasten. Zo werkte CINEMA RITCS in het verleden samen met een reeks prachtige cinefiele initiatieven als het Off Screen Film Festival, Cinemaximiliaan, Afrika Film Festival, Europalia en de Unie van Regisseurs. 

Vertoningen

✖️ Tijdelijke sluiting CINEMA RITCS ✖️

Na overleg met de directie, met pijn in het cinefiele hart, hebben we beslist om de deuren van CINEMA RITCS onmiddellijk te sluiten en dat tot na de Kerstvakantie. Alle vertoningen van volgende week worden afgelast.

Vandaag nemen we dus ons aller verantwoordelijkheid ten dienste van de volksgezondheid en in de solidaire strijd tegen het woekerende coronavirus. Begin 2021 willen we er samen mét jullie weer volop voor gaan in CINEMA RITCS!

Tickets

Kassa: direct aan de ingang van Cinema RITCS
Openingsuren kassa: van 19u00 tot 20u15 op avonden met een filmvertoning
Tickets zonder korting: 5€
Tickets met korting: 3€ (voor studenten, CJP-leden en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel)
Cinema RITCS-Abo zonder korting: 50€ (voor 15 vertoningen)
Cinema RITCS-Abo met korting: 30€ (voor 15 vertoningen) voor studenten, CJP-leden en personeelsleden van de Erasmushogeschool Brussel

Samenwerkingen

Cinéclub RITCS

De eerste maandag en dinsdag van de maand neemt de cinéclub van het RITCS de programmatie van de cinemazaal over.
Meer

Mondo Culto

Iedere eerste woensdag van de maand verwelkomt CINEMA RITCS de cinefiele vrienden van Offscreen voor een bijzondere cultklassieker.
Meer

Cinemaximiliaan

CINEMA RITCS draagt Cinemaximiliaan, de cinema voor nieuwkomers, een warm hart toe. Enkele keren per jaar ontvangt de cinema dit bijzonder project voor filmscreenings van over de grens.
Meer

Contact

Wouter Hessels
Coördinator CINEMA RITCS
wouter.hessels@ehb.be
cinema.ritcs@ehb.be

Evi Cats
Voorzitter Cinéclub RITCS 
evi.cats@student.ehb.be

Cinema RITCS
Antoine Dansaertstraat 70
1000 Brussel
Ingang via het RITCS Café
Verdieping -1