Deze RITCSers vielen in de prijzen op IKL

Deze RITCSers vielen in de prijzen op IKL

Nieuws

Veel blije gezichten want op zaterdagavond 10 december werden in het STUK in Leuven de prijzen van het Kortfilmfestival Leuven uitgereikt. Proficiat aan de studenten, docenten, cast en crew achter deze mooie verhalen. 

Beste debuut

De prijs voor het beste debuut binnen de Vlaamse Competitie Documentaire gaat naar ​La Marelle van Laura De Baudringhien (Regie). In de documentaire “La Marelle” brengt Laura De Baudringhien experimentgewijs de buren uit aangrenzende tuintjes van haar appartement in Anderlecht/Clemenceau samen. Ze nodigt ze uit om elkaar voor het eerst te ontmoeten in een radicaal andere context, namelijk een black box studio.

Met de studio als common ground, maakt het gaashekwerk plaats voor een abstracte setting met een wit lijnenpatroon en enkele tuinobjecten ter referentie. Vanuit deze gelijke noemer onderzoeken ze samen, in al hun diversiteit, anonimiteit en ontmoeting. "Niets moet en alles kan’" is daarbij het motto en gaandeweg stellen ze de bestaande orde in vraag: Hoe verhouden we ons tot elkaar? Wat als de hekjes er niet zouden zijn? Maken ze dan ruimte voor andere dingen? Welke dingen? Hoe kunnen we samenleven in een grootstad als Brussel?

Jury statement: "An original, constructed and creative film with an important and relevant subject. In a time when the world is divided even more in “Us and Them” this film examines the boundaries and what happens when people meet and exchange dreams and ideas."

Beste Acteerprestatie

De Juryprijs voor Beste Acteerprestatie gaat naar Jennifer Heylen voor haar rol in Klette van Michael Abay (Regie). 'Klette' gaat over de 26-jarige Morgane. Ze woont nog bij haar moeder, heeft haar studie nog niet afgerond en haar liefdesleven komt niet verder dan onenightstands. Ze weet blijkbaar niet hoe ze dingen voor elkaar moet krijgen.. . Jury Statement: "Her timing is perfect. Her presence on screen is “petillant". She makes your heart melt from beginning to ending. She’s a Julia Roberts, making you laugh, making you cry. She’s a Runaway Bride à la belge."

Pitch Your Script

⭐️ Pitch Your Script award voor Alumna Lynn Ryssen (Schrijven) met 'SIM'.
 

Deel dit