Open les: audiovisuele actualiteit

Open les: audiovisuele actualiteit
Dates
,
13:00
to
15:30
Location
Online
Price
Gratis
Reservation
Registratie via formulier
Open lessen

Op woensdag 10 maart kan je de les bijwonen van de studenten van de Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten. Die dag staat er geen gewoon hoorcollege op het programma maar krijgen de studenten les aan de hand van het PlayStation-spel Red Dead Redemption 2. Als toekomstig student kan je deze unieke les via Youtube volgen.

De cursus Audiovisuele Actualiteit van het tweede jaar Audiovisuele Kunsten Professionele Bachelor krijgt op woensdag 10 maart de vorm van een game. Samen met een hoorcollege Media Archeologie voor studenten van Theater-, Film- en Literatuurwetenschap aan UAntwerpen. Drie docenten geven dan met theatermaker Eric Joris (CREW) les in het PlayStation-spel Red Dead Redemption 2. De studenten duiken live in het wilde westen van de 19de eeuw. Wilde beesten en gangsters wachten hun kans af om de les te saboteren. Op hun tocht langs verschillende locaties in de Midwest – te paard, per koets of met de trein - krijgen de studenten inzicht in theatraliteit, ‘remediation’ en immersie. Eric Joris legt bij een bezoek aan zijn atelier EJ /CREW de link tussen de technologieën van eind 19e eeuw en zijn state-of-the-art immersieve voorstellingen. Dit wordt zonder meer het spannendste hoorcollege van het jaar.

Voor initiatiefnemer en theaterwetenschapper Kurt Vanhoutte staat inzicht hier gelijk aan beleving: “De les gaat over theatraliteit in nieuwe media en technologie zoals gaming. Hoe evolueert theater in onze samenleving? Welke kenmerken uit het theater vinden we terug in games? Dankzij dit college zullen de studenten de leerstof live kunnen beleven in het medium dat gethematiseerd wordt.”

RITCS-studenten zullen zien en/of ervaren hoe audio-visuele media hun plek kunnen opnemen in de virtual reality. Mia Vaerman geeft een inleiding (maar laat vooral gebeuren, en springt met Solnity Jane mee op kar/boot/trein/paard). Jeroen De Rijck jaagt de schurken en de beesten weg.

Data 

De open les vindt plaats op woensdag 10 maart 2021 van 13u tot 15u30.

Interessant voor 

Toekomstige studenten Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten.

Registreren 

Je kan je registreren voor deze open les via onderstaand formulier. Enkele dagen voor de start van de les krijg je van ons de link toegestuurd waarmee je de les kan volgen.

Registreer voor een open les

Jouw gegevens

Keuze open lessen

Ik woon graag de volgende open les(sen) bij:

Extra vraag met betrekking tot de open repetitie

Aantal plaatsen
Indien je je registreert voor de open repetitie van Drama willen we je vragen om door te geven hoeveel plaatsen je wenst te reserveren. Om zoveel mogelijk toekomstige studenten een kans te geven om de repetitie bij te wonen willen we je vragen om alleen of met één ouder te komen.
Ik blijf graag op de hoogte van het RITCS School of Arts via een maandelijkse nieuwsbrief.
Share this