LICHTING RADIO 2020

Dit is onze lichting Radio 2020

Nieuws

Heel wat luistervoer voor de liefhebbers van podcasts en radiodocumentaires want deze week focust LICHTING RITCS op de werken van onze laatstejaars Radio. Ook dit jaar realiseerden zij een bonte mix van werken over verschillende thema's. Vraag je login aan, trek je wandelschoenen aan en maak een herfstwandeling met de werken van onze studenten. 

Elk jaar studeert een nieuwe lichting makers af aan het RITCS School of Arts. Het slotfestival LICHTING RITCS zal dit jaar integraal digitaal plaatsvinden, maar daarom niet minder feestelijk. Vanaf november wordt elke week een andere afstudeerrichting in de virtuele schijnwerpers gezet om de eindwerken van de makers van morgen voor te stellen aan het brede publiek. In de week van 9 november focussen we op de werken van onze studenten Radio. 

De class of 2020 bestaat uit Lukas Anthierens, Senne Brees, Liselotte Degroote, Lio Merckx, Lotte Nijsten, Céline Ottenburgh, Amber van Driessche en Rinus van Eygen. Je kan hun werk integraal ontdekken op RITCS ONLINE, de streamingdienst van het RITCS School of Arts. Vraag je login aan en beluister de werken.

 

Uitgelicht

UItgelicht

In de schaduw met Céline Ottenburgh

Met haar werk 'De Eenzame Uitvaart' won Céline Ottenburgh in 2019 de prestigieuze NTR-podcastprijs. Voor haar masterproef 'Staring at the sun' trok ze met haar microfoon naar het Noorse bergstadje Rjukan, waar in de winter zes maanden lang geen zonlicht schijnt. "In eerste instantie zag ik Rjukan als een prachtige metafoor van een depressie. Men leeft er volledig gehuld in schaduw. Als je naar boven kijkt kan je het zonlicht wel zien en toch kan het jou niet bereiken." 

Lees het artikel

Beluister het werk

Blijf op de hoogte van LICHTING RITCS

Nog het hele najaar laten we onze lichting laatstejaars digitaal op je los. Op de hoogte blijven? Registreer je voor onze nieuwsbrief.
 

NIEUWSBRIEF

 

Deel dit