televisie

academische bachelor en master in de audiovisuele kunsten

 

De afstudeerrichting Televisie bereidt je voor op het beroep van uitvoerend en creatief televisiemaker (regisseur, producer, scenarist/conceptontwikkelaar). Aan deze creatieve studierichting probeert men je te vormen tot persoonlijkheid die een visie kan koppelen aan een audiovisueel kunnen, die persoonlijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, weerbaar is ten overstaan van een veranderlijke markt en die in staat is om leiding te geven aan een technisch-creatief team. De afdeling volgt mediatendensen op de voet en besteedt ook ruime aandacht aan de toekomstige nieuwe productie- en distributiemogelijkheden (digitale workflow, multimedia, crossmedia, interactiviteit, repurposed database, internetzender,…).

Je wordt gevormd door het volgen van talrijke, diverse workshops (zowel single als multicamera, fictie als non-fictie, eigen en opgelegde vormen). In het zelfsamengestelde digitaal portfolio zitten onder andere scenario's/concepten, productiedossiers, onderzoekspapers, een reclamefilm, een reportage, een fictie kortfilm, een televisieprogramma, eigen programmaconcept, een eigen geïnitieerde realisatie. Na twee gemeenschappelijke jaren, samen met de afstudeerrichtingen Schrijven, Film en Documentaire, volgt een derde bachelorjaar dat zich concentreert op het creatief leiding geven aan een team en het realiseren van fictie, non-fictie en crossmediale concepten in een 'real life' omgeving, die mogelijk gemaakt wordt door de geïntegreerde opleiding audiovisuele technieken (beeld, geluid, montage, assistentie). De bachelorproef die aan dit jaar verbonden is bestaat uit een audiovisueel portfolio en een pitch van een creatief onderzoek/ programmavoorstel die gepresenteerd en beoordeeld wordt door een jury samengesteld uit het beroepsveld. De masterproef kan variëren maar bestaat steeds uit een gerealiseerd programma (fictie, non-fictie, mengvormen, audiovisueel evenement/performance). Zowel de bachelor- als de masterproef wordt beoordeeld door een externe jury.

Indien je aan de afdeling televisie wil studeren, moet je eerst slagen voor een artistieke toelatingsproef die gebonden is aan de opleiding. Deze artistieke toelatingsproef is wettelijk verplicht voor alle kandidaat-studenten. Deze proef peilt naar de artistieke aanleg en motivatie van de studenten.

Rits - Dansaertstraat 70 - 1000 Brussel - Telefoon: +32 (0)2 507 14 11

| Homepage | Contact  | Ritscafe | Studentenmail | Docentenmail | Favorieten