RITSeindwerk Tweesprong bekroond op Filmfestival Premier Plans d'Angers - Alumnus Raf Roossens wint Slamdance Film festival in Utah

 

Wouter Bouvijn heeft met zijn kortfilm "Tweesprong ("Crossroads") de prijs van jury gewonnen tijdens Le Festival Premier Plans d'Angers, een festival voor debuutfilms in Frankrijk. Bouvijn studeerde vorig jaar met grote onderscheiding af aan het Rits. Op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven kreeg hij voor zijn afstudeerproject "Tweesprong" de juryprijs voor het beste debuut.

 

Tweesprong vertelt het verhaal van twee broers van wie de vader sterft aan een erfelijke ziekte. De broers worden gespeeld door Joren Seldeslachts en Tom De Hoog. Ook Ben Van Ostade, Leen Dendievel, Lynn Van Royen, Karel Vingerhoets en Mieke De Groote spelen mee in de kortfilm. De muziek is van Maarten Devoldere en Jinte Deprez van Balthazar.

 


 

Regie : Wouter Bouvijn
Productieleiding : Senne De Beul
DOP : Maximilaan Dierickx
Geluid : Gedeon Depauw
Montage : Pieter Smet

 

Bron: deredactie.be 

 

Rotkop, de korte film van Jan en Raf Roosens (RITS Film 2007), heeft de Grand Jury Sparky Award voor Beste Korte Film weggekaapt op het Slamdance Film Festival (18 - 24 januari). De jury prees de film voor zijn 'opmerkelijke samenspel, zijn emotionele weerklank en zijn krachtige portrettering van vervreemding onder tieners'.De Grand Jury Sparky Award is niet de eerste onderscheiding die Rotkop te beurt valt. Eerder won hij o.a. al de Prijs voor Beste Korte Film op het Internationaal Filmfestival van Guanajuato in Mexico alsook de Prijs voor Beste Regie en deze voor Beste Scenario op het Internationaal Filmfestival van Gijon, Spanje. In september werd Rotkop bovendien nog uitgeroepen tot Beste Korte Film tijdens het Filmfestival Oostende. Het scenario van Rotkop werd geschreven door Bert Van Dael en Sanne Nuyens. Alles draait rond de 15-jarige Olli, een eenzame rotkop die ruzie zoekt met wie hij kan. Wanneer zijn doodzieke moeder een feestje voor zijn zestiende verjaardag organiseert, wil hij haar niet teleurstellen. Hij moet op zoek naar vrienden.In de hoofdrollen zien we Enrique De Roeck, Marthe Schneider, Yavuz Saçikara en Sara De Bosschere. Rik Zang tekende voor de fotografie, met Maarten Janssens als monteur en Raf Keunen (Rundskop) als componist van de originele score.Naast de regie werd Rotkop ook geproduceerd door de broers Jan en Raf Roosens voor het Antwerpse productiehuis Rococo. De korte film kreeg steun van het VAF/Filmfonds. Het Slamdance Film Festival werd opgericht in 1995 door een groep van Amerikaanse filmmakers die een degelijk alternatief wilden bieden voor het steeds maar groter en commerciëler wordende Sundance Film Festival.

 

Bron: VAF

 

 

 


Rits - Dansaertstraat 70 - 1000 Brussel - Telefoon: +32 (0)2 507 14 11

| Homepage | Contact  | Ritscafe | Studentenmail | Docentenmail | Favorieten